• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Зиму проводжаємо - весну зустричаємо"

"Зиму проводжаємо - весну зустричаємо"

2017-02-15

/Files/images/2017 1 стрітення.JPG

В дошкільному навчальному закладі "Ромашка" відбулася тематична розвага, присвячена календарно-обрядовому святу „Стрітення” за участю дітей старших груп „Барвінок” та „Незабудка”. Основною метою якого є введення дітей в світ природних явищ, розвиток пізнавальних інтересів дошкільників, сприяння відродженню звичаїв та обрядів нашого народу. Вшановуючи традиції ведуча заходу вихователь Заєць О. В. та музичний керівник Бородата О. В. розпочали дійство повідомленням про християнське свято Стрітення, відмітивши, що саме цього дня освячують воду та срітеньську свічку, які вважають цілющими, саме цього дня зустрічаються Весна з Зимою аби помірятися силою. За народним повір’ям хто переможе, той і буде господарювати до кінця місяця.

В гості до малюків завітала красуня Зима та її молодша сестра Весна, ролі яких виконували практичний психолог Чернявська О. Є. та вихователь Лєпшеєва Л. П. , які яскраво довели іграми, хороводами та піснями зустріч Весни та Зими. Звичайно Весна стала переможницею в цьому двобої. Всі дійшли до висновку, що сваритися негоже і мирилися один з одним мирилками. Закінчився захід весняним хороводом «Ой минула вже зима».

Веселий дитячий сміх, музика та танці наповнювали дитячий садок цього дня, діти отримали позитивний заряд енергії та бадьорості.

Як відомо, за народним звичаєм люди вірили, що жайворонки несуть на своїх крилах золоті ключі, якими зиму замикають і відмикають літо, тому напередодні діти виліпили печиво у вигляді пташок – „жайворонків”. Особливою прикрасою свята став парад вишиванок. В народних піснях, закличках, хороводах згадали і інші символи та обереги нашої неньки України. Традиційним в ДНЗ стало виготовлення випічки і кожен малюк отримав „жайворонка” - символа свята Стрітення. Піднявши вгору своїх „жайворонків”, діти закликали прихід Весни. На прогулянці діти проводжали Зиму, спалюючи опудало, що символізує Зиму та зустрічали Весну.

Це свято залишило у дітей чудові враження та незабутні спогади.

/Files/images/2017 3 стрітення.JPG/Files/images/2017 2 стрітення.JPG/Files/images/2017 1 стрітення.JPG/Files/images/2017 4 стрітенння.JPG/Files/images/2017 5 стрітення.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 67