День вишиванки

2017-05-18

/Files/images/18 05 17 1.JPG

День української вишиванки - наша спільна громадська трибуна, де кожен захищає і сповідує своє, українське, Богом дане, вічне.

Це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння українського вишитого одягу і вже у дитячому садочку діти знають і люблять своюУкраїну, її символи та традиції.

Моя вишиванко, червона калино,
Ти символ Вітчизни з прадавніх віків.
Моя вишиванка – душа України
І зіркая скрава для дочок – синів.

Сьогодні в нашому дошкільному закладі «Ромашка» дуже світло та радісно. Сьогодні, в день святкування всеукраїнського Дня вишитої сорочки, наші дошкільнята в українському народному вбранні, такі всі красиві, щасливі, завзяті та веселі, а їх дзвінкоголосі щебетання нагадують спів перших весняних пташок в квітучому садочку. Яка то радість, яке то щастя бути дитиною та громадянином України!

Мета всіх проведених методичних заходів зі своїми вихованцями щодня та сьогодні - поглибити знання дошкільнят про значення сорочки-вишиванки в житті українського народу, ознайомити з символікою української вишивки, сприяти розвитку пізнавальних інтересів дітей,розвивати творчий потенціал, виховувати шанобливе ставлення до національних традицій, пошану до свого народу, викликати душевну потребу берегти вишивку як сімейний скарб, бажання носити сорочку.

В кожній групі проведені тематичні заняття, на яких діти розповідали вірші,співали веснянки, заклички, водили гаївки, грали на музичних інструментах, водили хороводи, розглядали елементи орнаменту українських вишиванок, слухали українські пісні про рушничок, вишиту сорочку.

Під час проведення тематичної розваги «Вишиванка-символ України, дзеркало народної душі» за участі дітей старших груп «Незабудка» та «Барвінок» дуже яскраво пройшов парад вишиванок, а на заключення – флеш-моб «Я люблю свою країну, я люблю своїх людей».

/Files/images/18 05 17 2.JPG/Files/images/18 05 17 3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 105