Пізнаємо своє рідне місто

2017-06-17

/Files/images/17 06 2017 1.JPG

Пізнаємо своє рідне місто.

Чи можна любити своє рідне місто, не знаючи його! Так ми запитали вихованців середньої групи «Незабудка». І почули стоголосе - ТАК! І ми всі дуже раді, що діти так нам відповіли. Адже нам всім відомо, що одним з найголовніших завдань дошкільної освіти є знайомство дітей з своїм рідним містом, з почесними людьми міста, з природою рідного краю. В кожної людини на Землі є своя маленька Батьківщина - це та частинка рідного краю, де вона народилась і виросла, де живуть її батьки. Кожна сучасна цивілізована людина повинна знати історію свого краю, міста, свого народу. Перш ніж дитина пізнає дорослий світ, вона має пізнати, полюбити близьке, рідне, відчути себе його невід’ємною частиною.

Виховання любові до Батьківщини, її природи, рідної мови, культури народу, духовне збагачення дітей здійснюється через організацію краєзнавчо-туристичної роботи. Краєзнавство - це своєрідна «батьківська скринька», сукупність спадщини, залишеної нам минулим поколінням.

До сьогоднішого туристичного походу діти готувались заздалегідь. Оговорювали з педагогами маршрути, правила поводження в громадських містах, правила вуличного руху. Екскурсія видалась напрочуд цікавою. Дітей з рюкзаками за спиною випроводжав увесь дитячий садочок, всім було заздрісно, а діти щасливі, що в ці літні дні можуть помандрувати стежками рідного міста. Малята-дошкільнята пройшли вулицею Європейською, потім познайомились з роботою пошти та згадали, що були учасниками «Олімпійського дня 2017», як їх нагороджували медалями на трибуні приміщення пошти, потім ознайомились з великим перехрестям,спостерігаючи за роботою світлофорів, рухом пішоходів та транспорту. І нарешті потрапили в казковий квітучий сад, де різнобарвні квіти троянд зачарували кожного малюка. Практичний психолог Олександра Чернявська розповіла дітям про герб міста Вишневе та звернула увагу на шановних людей міста на фотостенді. Розповідь була і про Вишневу міськраду, людей,які там працюють. Біля підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченка діти з цікавість розглядали монумент, жовто-блакитний букет квітів. Але коли вони прийшли до стадіону, з великою охотою зробили привал, бо вже притомились і дуже хотілося з’їсти все, що мама приготувала для походу.

На сьогоднішній день екскурсія закінчилась, але діти з великим задоволенням будуть учасниками наступних походів,які дають наснаги пізнати якомога більше, відчути підтримку товариша, з яким йдеш в парі, колективного привалу і задоволення від повернення в стіни рідного дому - дитсадочка «Ромашка».

/Files/images/17 07 2017 2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 50