• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Театралізована діяльність в дошкільному закладі.

Театралізована діяльність в дошкільному закладі.

2018-03-01

/Files/images/театр лютий 2018 8.JPG

Розвиток культури – важлива складова особистісного зростання дитини. Важливим результатом оволодіння дитиною театральною діяльністю є усвідомлення себе активним суб’єктом творчості, сформоване емоційно-ціннісне ставлення до мистецтва взагалі та до театрального зокрема. Театральне мистецтво близьке і зрозуміле дітям - адже в його основі лежить гра, найголовніша діяльність малюка. Для дитини театр це – свято: казкові атрибути, яскраві вогні, оплески, посмішки; це розвиток пізнавальних інтересів дітей, удосконалення їхніх психічних процесів (пам’яті, уяви, мислення), розширення світогляду та мовленнєвого спілкування; це усвідомлення власного “Я” та можливість самовираження особистості. В театралізованій діяльності формуються особистісні моральні якості, долаються недоліки: сором’язливим, невпевненим у собі дітям театр допомагає зняти нервове напруження, подолати сумніви щодо себе, повірити у власні сили, невгамовним та неорганізованим - навчитися витримки.

Театральна діяльність - це високий рівень естетичного виховання, адже вона поєднує в собі впливи музики, танцю, пластики, мовлення та зображувального мистецтва. Театр позитивно впливає на емоційну сферу дитини, він акумулює життєву мудрість, оптимізм, енергію.

В дошкільному закладі проведено тиждень театралізованої діяльності. Спільно педагоги та діти організували різноманітні ігрові дійства,де діти,занурюючись в світ казки, ставали справжніми героями різних подій, проявляли свої вміння , творчі здібності в передачі певної ролі, проявляли свої емоції та настрій, вчилися співпрацювати з однолітками, набували естетичного досвіду, отримували задоволення.

В старшій групі «Дзвіночок» за участі вихователя Бойко Т. А. та дітей пройшло театралізоване дійство за мотивами української народної казки «Пан Коцький». Діти, маючи досвід сприймати казки та вміння відтворювати зміст твору, дуже вдало,з захопленням творили казку на новий лад, де була і гра-драматизація, і ігрова діяльність і обов’язково мовленнєво-художня творчість.

Театральне дійство, чи музична казка, лялькова вистава чи інсценізована сюжетна гра-це перш за все для дитини свято, нехай маленьке, але свято з посмішками,оплесками і гарним настроєм.

/Files/images/театр лютий 2018 4.jpg/Files/images/театр лютий 2018 6.JPG/Files/images/театр лютий 2018 7.JPG/Files/images/театр лютий 2018 8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 139