• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Завітало в садочок «Ромашка» свято Калити.

Завітало в садочок «Ромашка» свято Калити.

2018-12-13

/Files/images/калита 18 7.jpg

Виховувати у дітей інтерес та повагу до народних традицій - важливе завдання педагогів нашого дошкільного закладу. Реалізувати це завдання допомагає проведення насичених свят та розваг на основі українських народних традицій, адже саме вони дають дітям змогу побачити звичай зсередини, безпосередньо взяти в ньому участь.

Свято Калити або «Андрія Первозванного» завітало до дітей дошкільного закладу «Ромашка». Це одне із найперших, найвеселіших свят з жартами та гумором, яке розпочинає цикл зимових календарних свят.

Весело та гамірно було в святково прибраній залі. Але найяскравішими зірочками на святі були звичайно наші діти, убрані в сорочечки – вишиваночки, а дівчатка милували всіх своєю вродою в красивих віночках з стрічками.

В цей святковий надвечірній час учасниками Андріївських вечорниць стали вихованці старших груп «Незабудка» та «Барвінок» за участю вихователів Козачук О. О., Котляревської В. В., музичного керівника Мягкоход О. В.

Метою заходу було бажання розширити та поглибити знання дітей про народні традиції та звичаї зимового циклу, познайомити з легендами про походження Калити, розглянути калиту як оберіг в житті народу, виховувати любов до народних звичаїв, традицій, захоплюватися невичерпним джерелом яскравої неповторності українського народу, його унікальної культури і високої духовності, сприяти вихованню та любові до Батьківщини

Педагогам вдалося організувати Андріївські вечорниці так, що дітям було радісно і весело.

Хлопчики та дівчатка розповідали гуморески, співали пісні, завзято танцювали, грали в українські народні ігри, веселились, галасували та жартували. Дуже веселою та смішною була зустріч папа Коцюбинського та пана Калитинського . Хлопчики показали свою спритність, вміння дістатись до Калити та вкусити хоч маленький її шматочок, а хто не зміг - отримав від писаря помітку на обличчі. Ох і смішно ж було !

Позитивні емоції, сміх та радість, задоволення від участі надають дітям можливість відчувати приналежність до українських звичаїв.

/Files/images/калита 18 1.jpg/Files/images/калита 18 2.jpg/Files/images/калита 18 3.jpg/Files/images/калита 18 4.jpg/Files/images/калита 18 5.jpg/Files/images/калита 18 6.jpg/Files/images/калита 18 7.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 75