Великдень.

2018-04-06

/Files/images/пасха 2.jpg

Кожного року навесні до нас приходить свято Воскресіння Христа. І з цим приходом ніби воскресає все навкруги. Великодні свята надихають природу і нас на новий виток життя, воскресають у нас надії, мрії і сподівання, особливо в цей нелегкий період життя нашої рідної України.

Так, напередодні великого свята ВЕЛИКОДНЯ в нашому дошкільному закладі „Ромашка” в кожній групі велась підготовка до свята. Вихователі середніх груп Коротинська В.А., Лєпшеєва Л.П., Заєць О.В., Козачук О.О. та старшої групи Бойко Т. А., Клименко І. С. знайомили дітей з народними традиціями та обрядами українського народу. Щоб закласти в серця малят доброту, віру, милосердя, збагатити їх життєвий досвід, залучити до прекрасного педагоги використали в роботі різноманітні форми та методи роботи, які дали можливість сприяти розвитку творчості в мовленнєво-художньому, художньо-творчому вираженні, можливість творити самостійно від душі, від бажання бути самим собою, гідно зустріти свято. Протягом тематичного тижня „Вже недалечко червоне яєчко” діти вчили вірші, дитячу молитву, переглядали пізнавальні мультфільми, знайомились з легендами, звичаями, ліпили яєчка, розмальовували площинні та справжні яєчка, ознайомились з символікою розпису, грали в ігри, розігрували інсценівки, розглядали картини, створили композиції. Але найбільше дітям запам”ятаються писанки, які вони розмалювали самостійно.

Приємно розуміти, що в третьому тисячолітті яскрава і тендітна, зворушлива і чарівна писанка живе як символ Великодня, як великий наш скарб! Цим самим передається від дідів-прадідів, батьків велика любов до народного мистецтва, до рідних звичаїв і традицій. В пошанівку і уклін цьому витвору людських рук хочеться згадати слова Михайла Стельмаха, який сказав, що в писанці стільки стрілося! «У ній – казка, пісня, бувальщина, материнська колискова і росяна стежина дитинства, вінок першого кохання і дужість повноліття, мудрість старості і присмак вічності»…

Писанкова краса зачаровує нас, від неї довго не можна відірвати погляду. Відчуваєш, що ніби знаходишся у цікавій і дивовижній подорожі, поринувши у світ почуттів, де панує радість, насолода і справжнє свято душі.

/Files/images/пасха 2018 1.jpg/Files/images/пасха 2018 3.jpg/Files/images/великдень 2018 а.jpg/Files/images/великдень 2018 б.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 63